076 – 521 69 68

Cosmetische tandheelkunde Breda

 

Cosmetische tandheelkunde Breda beslaat dat deel van de tandheelkunde waarin het uiterlijk van het gebit met tandheelkundige hulpmiddelen verbeterd en verfraaid wordt. We maken hiervoor gebruik van tandkleurige vulmaterialen, kronen en facings, waarmee we verbeteringen in vorm, stand en kleur tot stand brengen. Ook het bleken van verkleurde tanden en kiezen valt onder de cosmetische tandheelkunde. Esthetische tandheelkunde wordt nogal eens -onterecht- als een deelgebied binnen de tand cosmetica gezien. Terwijl het veel meer is. Het is werkelijke geneeskunst om de harmonie van het kauwstelsel in zijn totaliteit te herstellen. Tanden, tandvlees en de daaronder liggende fundering worden hersteld op het hoogste medische niveau. Esthetische tandheelkunde vereist dan ook maximale kwaliteitsstandaarden.

Het perfecte gebit?

In de hedendaagse tandheelkunde is bijna alles mogelijk, maar helaas wordt er maar al te vaak gesuggereerd alsof dan een grote (lees dure) aanpak de enige mogelijkheid is. Niets is minder waar. Aan een totale aanpak, en dan gaat het om meer dan 6 facings of porseleinen kronen, hangt inderdaad een hoog prijskaartje. In onze praktijk beheersen wij deze technieken ook. Maar wat te denken van de vele andere mogelijkheden die veel minder kostbaar zijn. Zoals bijvoorbeeld de ‘direct facing’ methode, een techniek die wij beheersen omdat wij daar een jarenlange ervaring in hebben opgebouwd.

 

Hoe werken wij?

Er vindt eerst een uitgebreide intake plaats en wij maken een zorgvuldige analyse van uw probleem. Zo ontwikkelen we samen met u een behandelplan. Geheel op maat, gericht op uw gebit, op uw specifieke problematiek. En dat zowel vanuit een esthetisch als functioneel oogpunt. Want esthetisch en functioneel zijn bij ons als vanzelfsprekend in evenwicht.

Of het nu gaat om algemene tandheelkunde, kronen of brugwerk, orthodontie, prothetiek, implantologie, endodontie, parodontologie of mondhygiëne; we hebben alle disciplines en behandelmogelijkheden in huis. We werken samen met de beste tandtechnici. Wat uw probleem ook is, we kunnen altijd een goede diagnose stellen.

We passen ultra moderne technieken toe die uw gebit niet alleen mooier maken , maar ook gezonder. Een niet gezond gebit kan de oorzaak van veel andere lichamelijke kwalen zijn. En dat mooie gebit maakt tevens uw dagelijkse praktijk mooier en beter. Zo werkt het gewoon.

Met geavanceerde specialistische behandelingen veranderen wij ieder gebit in een esthetisch verantwoord -gezond- gebit. Tanden en kiezen die bij u passen, bij u horen en laten zien wie u bent. Zonder ook maar een centje pijn. Want uiteraard zorgen we ervoor dat alle behandelingen pijnloos worden uitgevoerd.
Uitdagingen gaan we niet uit de weg, maar zien we als een kans. Loopt u al een tijd rond met vragen en/of ergernissen over het uiterlijk van uw gebit? Wat houdt u tegen om eens vrijblijvend met ons de mogelijkheden te bespreken? U bent van harte welkom.

 

Wat kunnen we zoal op het gebied van cosmetische tandheelkunde?

  • Schuine, onregelmatige tanden corrigeren met facing en kronen
  • Verkleurde voortanden bleken
  • Oude (gouden) kronen vervangen door witte kronen
  • Vervangen van niet aansluitende kronen
  • Te veel -zichtbaar- tandvlees met facings opvullen
  • Tandvleescorrecties, aansluiten tandvlees
  • Aanpak geïrriteerd tandvlees
  • Aanpak licht omgekeerde frontbeet
  • Spleet tussen de tanden opvullen