076 – 521 69 68

Zorgverzekeringen 2014

 

Sinds 1 januari 2006 is er een nieuw zorgstelsel dat elke burger van Nederland wettelijk verplicht zich te verzekeren voor medisch noodzakelijke hulp (basis- verzekering).
Wat medisch noodzakelijk is bepaalt de overheid. Voor alle andere zorg kunt u zich aanvullend verzekeren. Dit is geen verplichting.

 

Wat kost een tandartsverzekering?

Welke mondzorg u nodig heeft, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Gaat u veel naar de tandarts? Heeft u vaak gaatjes? Denkt u andere bijzondere behandelingen nodig te hebben? Zorgverzekeraars bieden vaak meerdere aanvullende pakketten.
Op verschillende vergelijkingswebsite kunt u snel en eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken en de voordeligste zorgpremie berekenen.

Een voorbeeld is ZorgKiezer.nl. Op ZorgKiezer.nl vindt u naast de vergelijker ook een overzicht van verschillende tandartsbehandelingen en de vergoedingen daarvan.

Of u zich aanvullend wil verzekeren, en zo ja hoe en hoe uitgebreid: dat zijn vragen waarop u uiteraard alleen zelf antwoord kan geven. Let bij de keuze van een tandartsverzekering op de onderstaande punten.

Informatieve websites

Wilt u meer weten over de verschillende zorgverzekeringen, veranderen van zorgverzekeraar of de acceptatieplicht, raadpleeg dan de speciale websites: