076 – 521 69 68

Praktijk

 

Praktische informatie

Bij ernstig tandletsel of een ongeval kunt u tijdens onze openingstijden direct naar onze praktijk komen zonder eerst te bellen. Als u in de praktijk geholpen moet worden buiten onze openingstijden kunt u altijd contact opnemen via ons algemene nummer. Mogelijk is de tandarts nog beschikbaar; anders krijgt u het telefoonnummer van de spoeddienst te horen waar u vervolgens naartoe kunt gaan om behandeld te worden. Deze dienst is alleen bedoeld voor dringende spoedgevallen, zoals nabloedingen en (ernstige) ongevallen.

Onze praktijk is ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Angstige patiënten

Het kan zijn dat u angstig bent en/of erg tegen een behandeling opziet. Dat begrijpen wij heel goed, veel mensen zijn angstig voor een tandarts. Daarom vinden wij het meer dan belangrijk om u vooraf goed te informeren, door begrip te tonen voor uw situatie en door uitleg te geven en een stapsgewijze aanpak met u door te nemen. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

 

Vullingen

Voordat de tandarts begint met het vullen van een gaatje, wordt de behandeling altijd eerst met u besproken. De tandarts vraagt of u een verdoving wilt. Als u hiervoor kiest, laten we de verdoving eerst enkele minuten inwerken. Vervolgens boort de tandarts het aangetaste gedeelte weg. Als de kies schoon en droog is gemaakt, kan deze worden gevuld.

 

Vulmaterialen

Het meest voorkomende vulmateriaal is composiet (tandkleurige, witte vulling). Composiet biedt meer mogelijkheden dan het opvullen van kiezen. Zo kunnen voortanden na een breuk opnieuw worden opgebouwd en verkleuringen van tanden en kiezen worden hersteld. Vooral bij voortanden is een witte vulling in esthetisch opzicht aantrekkelijk, het geeft een natuurlijk, mooi resultaat.